ورزش راگبی : Zinzan Brooke's Iconic Drop Goal From Rugby World Cup 1995 For The

– ورزش راگبی : Zinzan Brooke's iconic drop goal from Rugby World Cup 1995 for the ...   []   راگبی یا راگبی فوتبال در مفهوم عام خود همه ورزش هایی را در برمی گیرد که از ن..

ورزش راگبی : Zinzan Brooke's iconic drop goal from Rugby World Cup 1995 for the
ورزش راگبی : Zinzan Brooke's Iconic Drop Goal From Rugby World Cup 1995 For The - Varzeshiha

ورزش راگبی : Zinzan Brooke's iconic drop goal from Rugby World Cup 1995 for the

 

[]

 

راگبی یا راگبی فوتبال در مفهوم عام خود همه ورزش هایی را در برمی گیرد که از نوعی فوتبال که در مدرسه راگبی در انگلستان بازی می شد، ریشه گرفته اند. یعنی: راگبی 15 نفره، راگبی 13 نفره، فوتبال آمریکایی، فوتبال استرالیایی، و فوتبال کانادایی. البته امروزه راگبی فقط به همان دو ورزش اول گفته می شود.

در داستان های مربوط به پیدایش ورزش راگبی آمده است؛ در سال 1823 ویلیام وب الیس دانش آموز مدرسه راگبی انگلستان در هنگام یک مسابقه فوتبال، توپ را با دست برداشته و شروع به دویدن با آن کرد. پس از آن با تغییر قوانین فوتبال ورزش جدیدی در مدرسه راگبی ایجاد شد. قدیمی ترین نوشته ای که این ماجرا در آن نقل شده گزارشی از جامعه راگبی در سال 1897 درباره وجه تسمیه این ورزش است.

اسناد موجود در مدرسه راگبی نشان می دهد که ویلیام وب الیس دانش آموز این مدرسه بوده و مدال افتخاری نیز به نام او در این آکادمی موجود است. اما مدرکی وجود ندارد که بر صحت این داستان گواهی بگذارد. هرچند نقش اساسی مدرسه راگبی در شکل گیری و تکامل راگبی غیرقابل انکار است. اولین تیم راگبی در سال 1843 با حضور کارکنان بیمارستان لندن تشکیل شد و اولین مقررات این ورزش در سال 1845 در این مدرسه تهیه شده است.

یکی دیگر از ورزشهایی که در پیدایش راگبی تأثیر داشته، ورزش هارلینگ است که در ولز و کورن وال (ناحیه ای در جنوب غرب انگلستان) بازی می شد. در این مسابقه بازیکنان برای رساندن یک توپ به دروازه حریف تلاش می کردند. دروازه ها معمولا چندین کیلومتر از هم فاصله داشتند و به این ترتیب فرصتی برای مسابقات بزرگ و پرهیجان بین روستاهای هم جوار فراهم می شد. این ورزش در ولز کاناپان یا کاریاپان نامیده می شد.

راگبی هم اکنون در بسیاری از نقاط دنیا به شکل حرفه ای و آماتور برگزار می شود. مسابقات آن در برخی از کشورها در زمره پرتماشاگرترین مسابقات ورزشی قرار دارد و بییندگان تلویزیونی و رادیویی بی شماری دارد. هییت بین المللی راگبی که در 1886 تأسیس شد و فدراسیون اداره کننده ورزش راگبی 15 نفره یا «اتحاد راگبی» است بیش از صد عضو از پنج قاره جهان دارد.

البته قدرت های اصلی این رشته ورزشی کماکان کشورهای بنیان گذار (انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند) و همچنین استرالیا، نیوزیلند، فرانسه و آفریقای جنوب

با دیگران به اشتراک بگذارید:

امتیازدهی: